Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

Leefklimaat en tolerantie

RichardDe recente uitslag van de Amerikaanse verkiezingen heeft heel veel stof doen opwaaien. Voor- en tegenstanders roeren zich luidkeels.

Welke invloed heeft dit nu op een gemeente als Albrandswaard en hoe staan wij daar als NAP in?

De NAP heeft zich altijd sterk gemaakt voor het groen in de gemeente en aandacht gevraagd voor het leefklimaat. In de Trump campagne is heel duidelijk naar voren gekomen dat klimaatbeheersing en aandacht voor het leefklimaat niet belangrijk zijn. Economische groei is veel belangrijker ongeacht de mogelijke consequenties die hier aan verbonden zijn. Ook in Nederland zijn er vergelijkbare bewegingen zichtbaar.

Dat betekent dat wij als NAP onze stem nog luider moeten laten horen om ervoor te zorgen dat onze gemeente groen en leefbaar blijft en dat ons klimaat niet opgeofferd wordt aan economische groei.

Een tweede punt, dat heel duidelijk uit de campagne naar voren is gekomen, is het onderwerp over tolerantie. Als de Amerikaanse verkiezingen een ding hebben duidelijk gemaakt is dat tolerantie en onderling respect geen vaste waarden meer zijn. De NAP heeft zich als lokale partij altijd hard gemaakt voor een tolerante en respectvolle samenleving. Tolerant zijn betekend niet iedereen zomaar binnenhalen en huisvesten maar wel het respecteren van de verschillen tussen de diverse inwoners en aandacht hebben voor individuele wensen en vragen.

Binnen de Nederlandse samenleving in het algemeen maar ook binnen een gemeente als Albrandswaard vindt er een steeds verdere polarisering plaats tussen bevolkingsgroepen. De NAP wil graag een duidelijke en heldere dialoog tot stand brengen om de intolerantie en polarisering een halt toe te roepen.

Natuurlijk zijn we ‘maar’ een lokale partij maar juist op gemeentelijk niveau moet dit beginnen, dicht bij de bewoners en niet ergens in Haagse achterkamertjes. Als NAP willen we graag met inwoners in gesprek over deze onderwerpen maar ook zoeken we nog steeds mensen die ons willen steunen en die ook nog steeds geloven dat een lokale partij, met een oor voor alle inwoners, het verschil kan maken in een gemeente als Albrandswaard.

 

Laat uw stem horen via onze website ……… of beter nog wordt lid of steunlid en laat zien dat een lokale partij ook een stem heeft!

Tags: , , , ,

Beheerder

Beheerder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispambeveiliging * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Top