Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

Levendiger centrum in Poortugaal

Plan voor Poortugaal

Er is teveel kaalslag en verwaarlozing in het historische centrum van Poortugaal. Steeds meer winkels sluiten hun deuren en bouwplannen komen niet van de grond. Op leegloop volgt leegstand.
De Nieuwe Albrandswaardse Partij wil het centrum mooier, groener en levendiger maken. Fractievoorzitter Jacqueline de Leeuwe: “Het slechte onderhoud van de oude gebouwen doet gewoon pijn aan mijn ogen. Het parkeerterrein aan de Emmastraat kan echt veel groener. Dat is nu een asfaltvlakte.”

Bestaande situatie_bew
We willen een plein met bomen eromheen en een opgeknapte Brinkhoeve. Dat is belangrijk omdat er veel mensen komen en het gebouw nu steeds verder achteruit gaat. De renovatie betalen we door de Boekenstal te verkopen. Dit blijftbehouden als monument, maar dan van een eigenaar die er wel goed voor zorgt. Nu gaat er teveel kapot. Ook het oude gemeentehuis kan wel een opknapbeurt gebruiken zodat het weer een mooie trouwlocatie wordt. De binnenkant is nu wel heel aftands.
Burgerraadslid Adrie Kweekel: “We willen het plein naast de Aldi vergroenen door het te omzomen met leilindes. Visual 1_bewDaarvoor gebruiken we de subsidie van de Stadsregio. Ook is het midden van het plein een mooie plek voor een muziektent. Deze staat gepland in het Wiel, maar daar is niet iedereen gelukkig mee. Midden op het plein is een muziektent veel makkelijker te gebruiken dan in het water.”
Tenslotte wil de NAP een nieuwe gymzaal op de hoek van de Emmastraat en de Waalstraat. De kinderen van de Parel en Valckesteyn kunnen dan dichtbij school sporten. Ook kunnen ze de zaal gebruiken voor schooltoneel. Naast de gymvloer denkt de NAP aan medegebruik door verenigingen, winkels of horeca. Zo komt er aan alle kanten weer volk naar het dorp. Dat is voor iedereen goed.Visual 2-bew
In de raadsvergadering van 10 november gaf wethouder Marco Goedknegt aan het een mooi plan te vinden en het mee te nemen in de totale ontwikkelingsplan van centrum Poortugaal en de gymzaal in het plan van de clusterlocaties.

Tags: , , ,

Beheerder

Beheerder

Top