Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

De vuilnisman is een ambtenaar

Afval recyclingDe ambtenaren van Albrandswaard werken met ingang van 1 januari 2014 in de BAR-organisatie, een samenwerkingsverband met Barendrecht en Ridderkerk dat ervoor moet zorgen dat we alle gemeentelijke taken goed kunnen blijven uitvoeren. De NAP vindt het een slechte zaak dat bijna alle ambtenaren een werkplek hebben in Barendrecht of Ridderkerk. Als Albrandswaard alles moet halen en niets komt brengen, is onze zelfstandigheid niet veilig. Het is gewoon niet handig om iedereen die iets weet van je primaire proces op afstand te zetten. Helaas is dit voor een groot gedeelte besloten in 2013.

Gelukkig hebben we nog onze eigen gemeentewerf. De NAP wil de mensen die hier werken zo veel mogelijk in dienst houden. We hebben een uitstekende eigen vuilnisophaaldienst die ons minder kost dan onze buurgemeenten. Daar moeten we zuinig op zijn! Uitbesteden zou duurder zijn en niet beter. Barendrecht en Ridderkerk mogen zich aansluiten als ze willen. Dan zijn zij goed en goedkoop uit, en Albrandswaard houdt ook ambtenaren op eigen grondgebied. Zo herstellen we het evenwicht weer een beetje.

Afval loont

Onze vuilnismannen leveren uitstekend werk, daar willen we niets aan veranderen. Het moet niet duurder of ingewikkelder worden. Er is wel een uitstekende manier om het scheiden van afval te stimuleren: Afval Loont afvalloont.nl. Wie zijn afval gescheiden inlevert, verdient daar geld aan. Afval Loont bevordert het scheiden van afval en de verdiensten gaan meteen naar degenen die hieraan meedoen. Er zijn minder afvalbakken nodig in de openbare ruimte en wie krap bij kas zit, kan op deze manier iets bijverdienen. In Hoogvliet kan het al. De NAP wil dat Albrandswaard zich ook aansluit bij Afval Loont.

Tags: , , ,

Beheerder

Beheerder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispambeveiliging * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Top