Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

Slecht Voor Albrandswaard

Slecht voor Albrandswaard

Al jaren zijn er geruchten en verdachtmakingen over de verkoop van de gemeentelijke CAI. Deze bereikten afgelopen zomer een hoogtepunt na het verschijnen van artikelen in de pers over de bemoeienis van wethouder Euser van ‘Echt voor Albrandswaard’ met de aanleg van een concurrerend netwerk. Het werd hoog tijd voor een onderzoek.

Op 13 januari 2014 werd de uitslag van dit onderzoek door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) openbaar. Hieruit komt een ontluisterend beeld naar voren, veel van de geruchten bleek waar. Binnen EVA kon een partijlid/kabelaar zich actief bemoeien met beleid dat zou leiden tot een deal van negen miljoen euro.

BING constateert dat er op drie van de onderzochte momenten geen regels of wetten bestonden tegen de aangetroffen vriendjespolitiek. In het vierde geval is er de schijn van belangenverstrengeling en heeft Euser de Wet algemeen bestuursrecht geschonden. Door zich te bemoeien met de aanleg van het concurrerende netwerk diende hij als wethouder niet het algemeen belang en dus een persoonlijk belang. Bovendien heeft hij geprobeerd ambtenaren de wet te laten breken. Een niet naïeve lezer kan vermoeden dat er nog veel meer aan de hand was, maar dat viel helaas buiten de scope van het onderzoek.

Wethouder Euser is opgestapt zonder zich te verantwoorden. Noch hij, noch EVA nemen afstand van de vriendjespolitiek die uit het BING-rapport naar voren komt. Dat is slecht voor het vertrouwen in de politiek, slecht voor het imago van onze gemeente en dus slecht voor Albrandswaard.

Stem niet op die partij mensen, kies een partij met scrupules. Dat is beter voor iedereen!

 

Tags: , ,

Beheerder

Beheerder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispambeveiliging * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Top