Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

Verplaatsing sportpark de Omloop

Tijdens de beraad en advies van 18 mei is duidelijk geworden dat de locatiekeuze al langere tijd vaststaat, echter wel uitsluitend voor het college van VVD, CDA, Leefbaar Albrandswaard en Stem lokaal.

Een typisch voorbeeld van achterkamertjes politiek. Het besluit moet formeel nog genomen worden in de aankomende gemeenteraad maar de coalitiepartijen hebben hun mening al klaar. Het CDA complimenteert het college met de beantwoording van de vragen en spreekt vervolgens hun steun uit aan het college, wij vragen ons af of ze dezelfde antwoorden gekregen hebben als de NAP als je het al antwoorden mag noemen. Stem lokaal komt niet verder dan hun voorkeur uit te spreken voor de voorkeurslocatie van het college. Leefbaar Albrandswaard spreekt ook zijn voorkeur uit en weet voor de helderheid nog even te vermelden dat er maar een paar omwonenden zijn bij de voorkeurslocatie van het college.

Een participatieproces wil het college pas opstarten nadat er een besluit genomen is, terwijl ze participatie hoog in het vaandel claimen te hebben. Zoals gebruikelijk moeten de omwonenden maar de juridische weg bewandelen om hun bezwaren kenbaar te maken.

We zijn ons ervan bewust dat de sportvelden aan de Omloopseweg verplaatst moeten worden en dat de beide voetbalverenigingen op korte termijn duidelijkheid moeten hebben over de locatie. Dat neemt niet weg dat je als gemeenteraad verantwoordelijk bent voor een correcte besluit- vorming en een fatsoenlijke beheer van de gemeente financiën. En op het punt van fatsoenlijk financieel beleid gaat het fout. Pas na vragen van de EVA krijgt de gemeenteraad een summier A4tje met daarop wat bedragen per locatie, van enige verdere onderbouwing ontbreekt ieder spoor.

Juist het gebrek aan volledige informatie maakt dat we moeite hebben met dit besluit. Moeite met het nemen van het besluit zonder een degelijke onderbouwing van de financiën heeft deze coalitie niet. Daarbij komt ook nog dat we met deze ontwikkeling de deur open zetten om onze polders verder vol te bouwen, een uitermate slechte zaak.

Tags: , ,

Richard Steger

Richard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispambeveiliging * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Top