Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

20 jaar NAP

NAP jarig
De NAP wordt zaterdag 20 jaar. Bijna volwassen!

Deze week bestaat de Nieuwe Albrandswaardse Partij twintig jaar. Het begon in 1993 met een actie tegen de bouwplannen voor de Kijvelanden, de polder tussen Poortugaal en de Oude Maas. De NAP heeft haar groene wortels nooit verloochend en zich altijd ingezet ter bescherming van het groene karakter van Albrandswaard.

Een ongebonden lokale partij is ook nu nog hard nodig. De acties in het Buytenland laten zien dat er nog steeds plannen voor de polders worden gemaakt die geen rekening houden met de wensen van inwoners. Het gemeentebestuur laat de eigen spaarrekening groeien maar knijpt de verenigingen af. Acties ter behoud van de bibliotheken, de Klepperwei of voor het centrum van Rhoon blijven zonder resultaat.

De komende tijd zet de NAP zich in voor het behoud van voorzieningen voor ouderen en voor de terugkeer van open zwemwater in Albrandswaard. Nu naast het buitenbad ook het spartelbadje aan het Hoge Veld is gesloten is dat hard nodig. We willen weer buiten kunnen zwemmen!

De gemeente krijgt steeds meer belangrijke taken op het gebied van zorg, werk en inkomen. Tegelijkertijd neemt de invloed van de gemeenteraad af doordat de gemeente lid is van allerlei samenwerkingsverbanden. Zo wordt het Nederlands bestuur steeds minder democratisch en hebben mensen steeds minder te zeggen over hun eigen leven en leefomgeving. Het is belangrijker dan ooit een echt Albrandswaards geluid te laten horen. De NAP is in 2013 nog steeds een enthousiaste en tegendraadse partij die openstaat voor vragen en suggesties. Iedereen die mee wil praten of iets wil bereiken voor Albrandswaard is van harte welkom!

Samen zijn we strijdbaar voor een eerlijk, groen en gezond Albrandswaard.

Tags: ,

Beheerder

Beheerder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispambeveiliging * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Top