Een hart, een oog en een duidelijke stem voor Albrandswaard

Schneider bouwt in Albrandswaard voor Rotterdam

Oprit dijk naar de inrit

Met de plannen van Leefbaar wethouder Schneider stevent Albrandswaard af op een transitie van ‘dorpen tussen groen en stad´ naar een buitenwijk van Rotterdam. In Rotterdam maakte hij de plannen om 20.000 goedkope woningen te slopen. Nu komt hij hier Rotterdamse wijken bouwen. Op 23 maart 2021 staat een Omgevingsvisie op de agenda van de gemeenteraad die van het dorps karakter van onze wijken weinig over laat. Wat je maar Leefbaar noemt.

Richard Steger van de Nieuwe Albrandswaardse Partij ziet van alle kanten grijze bouwwolken komen. Hoogbouw in plaats van groen. Woningbouw op het Delta terrein langs de oever van de Oude Maas. Het Valckesteynse bos wordt voor de helft gekapt. De gezellige, historische Kruisdijk moet wijken voor woningbouw. Essendael volbouwen, ten koste van muziekvereniging De Volharding. Voetbalvelden in de Rand van Rhoon. Over de ecologische zone tussen Poortugaal en sportvelden komt een toegangsweg.

Met dit gemeentebestuur van VVD, CDA, Stemlokaal en Leefbaar is dat afgelopen. Nu de woningnood weer een belangrijk thema is, zouden we wethouders moeten hebben die in gesprek staan met onze inwoners en scherp onderhandelen met andere overheden. Het tegendeel is het geval. We weten niet of het onvermogen of onwil is, maar het resultaat is rampzalig. Zonder een kik van ons college van B&W verkoopt Rotterdam de grond van Antes Delta aan deze zorginstelling met plannen om hier ±450 woningen te bouwen en legt een slipdepot aan op de grens van Poortugaal.

De druk vanuit de stad Rotterdam en provincie Zuid-Holland is er al lang maar voorheen wisten de gemeentebestuurders Albrandswaard te behoeden voor stedelijk ingrijpen. Albrandswaard bood groene ruimte voor de recreatie van de stad. Tactisch onderhandelen hield Albrandswaard jarenlang dorps en groen. Het schijnt dat de coalitiepartijen terugdeinzen voor behandeling van de omgevingsvisie op 29 maart. Misschien is iemand er achter gekomen dat een besluit zonder de verplichte inspraak niet rechtsgeldig zou zijn. Wat wel op de agenda staat is een ontheffing voor wethouder Schneider: die wil niet in Albrandswaard komen wonen. We worden letterlijk vanuit Rotterdam bestuurd.

Tags: , , , , ,

Richard Steger

Richard

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Antispambeveiliging * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Top